Proslava 25. godina KDV Eden

U nedjelju 8. listopada Katolički dječji vrtić Eden proslavio je svoju 25 obljetnicu djelovanja. Tom prigodom Mons .dr. Đuro hranić Nadbiskup Đakovačko – Osječke nadbiskupije u prepunoj crkvi Župe sv. Ćirila i Metoda predvodio je svečano misno slavlje, gdje su se okupili brojni vjernici, djelatnici vrtića, te roditelji i djeca koja pohađaju vrtić. Bilo je i obitelji čija su djeca pohađala vrtić proteklih 25 godina.

Davne ratne 1992.g. u mislima tadašnjeg župnika župe sv. Ćirila i Metoda vlč. Petra Čorluke ja vila se želja za osnutkom dječjeg vrtića u sklopu crkve dobivši blagoslov od pokojnog biskupa Ćiril Kosa, snagom volje i zajedništvom nastao je prvi Katolički dječji vrtić eden znači „ Raj zemaljski, mjesto gdje je prvi čovjek našao unutarnju radost, sreću i mir u prijateljstvu s Bogom“ . Eden je prvi katolički vrtić kojem su zaposlene civilne osobe, počinje s radom 05.10.1992.g. s 25 djece, ravnateljicom Marijanom Vuletić i 3 odgojiteljice. Sve veći broj roditelja željelo je da im djeca odrastaju u vjerskom odgoju i okruženju s tim KDV. Eden je proširen 02.12.1995. svečano je otvorena podružnica Katolički dječji vrtić Srce Marijino u Vinkovačkom Novo Selu. U to vrijeme , vrtić Eden i Srce Marijino pohađa oko 200 djece uposleno je 25 djelatnika.

U ljeto 1998. na mjesto župnika župe sv. Ćirila I Metoda i Osnivača KDV. Eden dolazi vlč. Stjepan Vukovac. Uz pomoć tadašnje ravnateljice Brankice Đordić vrtić se otvara široj društvenoj zajednici.

U ljeto 2007.g. na mjesto župnika župe sv. Ćirila I Metoda i Osnivača KDV. Eden dolazi vlč. Tomislav Korov s tadašnjom ravnateljicom Verom Petrovečki potaknuli su odgojiteljice na školovanje pri Nacionalnim Katehetskom uredu Hrvatske Biskupije Konferencije u Zagrebu u oba vrtića provodi se Vjerski odgoj po načelima Montessori pedagogije“ Pomozi mi da to učinim sam“ opremljen je Atrij. Atrij je, mjesto kako kažu djeca, mjesto gdje otkrivamo tajne Božje. 2012. uz vlč. Tomislava Korova novi mandat ravnateljice preuzima Gordana Živković gdje kao i njezini prethodnici vodi brigu o dobrobiti djece i vrtića.

U ljeto 2016. na mjesto župnika župe sv. Ćirila I Metoda i Osnivača KDV. Eden dolazi vlč.Anđelko Cindori i zajedno s novom ravnateljicom Andrijanom Rapić pridonosi zajedništvu Katoličkog dječjeg vrtića , Župr Ćirila I Metoda i širom društvenom zajednicom. Danas KDV. Eden broji više od 200 djece odgajana u vjeri vođena Dobrim Pastirom.

Nadbiskup Mons. dr. Đuro Hranić upriličio je otvorenju izložbe uz druženje i evoluiranje uspomena uspješna 25 g. rada. Uz Nadbiskupa nazočili su Generalni Vikar Ivan Čurić, vlč. Petar Čorluka osnivač KDV. Eden , vlč. Mario Lešić župni vikar župe sv.Ćirila i Metoda, te zamjenik Vinkovačkog gradonačelnika Gabrijel Šokičić.

Centar za postavke privatnosti

Obavezni

Potrebni kolačići za pravilno funkcioniranje stranice.

gdpr, redux_current_tab, PH_HPXY_CHECK

Advertising

Google Analytics

Ovi kolačići pomažu nam pratiti Vašu interakciju sa stranicom i detektirati potencijalne probleme.

_gat, _ga, _gid, _gat_gtag_UA_109604660_2, _ga_6GCV48RDD0

Other