Katolički dječji vrtić Eden

Posjet Silosu Pik Vinkovci

Djeca srednje i starije odgojne skupine Kdv Eden posjetila su Silose tvrte Pik Vinkovci. Osnovna je djelatnost te tvrtke proizvodnja ratarskih i povrtlarskih kultura, sušenje i skladištenje žitarica i uljarica. Prije samog ulaska u tvrtku, dobili smo upute o zaštiti i sigurnosti na radu.

Kroz proizvodni pogon proveo nas je gospodin Šteko koji je djeci objasnio kako na silos dolazi kukuruz, pšenica i soja, gdje se vrši istovar, kako se suši, kako se čuva i dalje transportiraju žitarice i uljarice. Djeca su vidjela i kako se pšenica i kukuruz pakiraju za sjeme. Obišli smo i velike hale u kojima se nalazi nekoliko tona kukuruza, soje i pšenice.

Djeca su prepoznala što je što, a zaključili su da bi se tu s igračkama iz vrtića (bagerima i kamionima) bilo dobro igrati, sigurno bi im bilo zanimljivo. Mnogi su iskazali interes da bi voljeli ovdje raditi kada narastu. Obilazak silosa završili smo odlaskom u laboratorij gdje se vrše ispitivanja kvalitete žitarica i uljarica. Djeca su isprobala kukuruz kokičar i kao najbolji ocjenjivači kvalitete proizvoda dali su izvrsnu ocjenu jer su kokice bile “za prste polizati”.

Centar za postavke privatnosti

Obavezni

Potrebni kolačići za pravilno funkcioniranje stranice.

gdpr, redux_current_tab, PH_HPXY_CHECK

Advertising

Google Analytics

Ovi kolačići pomažu nam pratiti Vašu interakciju sa stranicom i detektirati potencijalne probleme.

_gat, _ga, _gid, _gat_gtag_UA_109604660_2, _ga_6GCV48RDD0

Other