Katolički dječji vrtić Eden

Održana korizmena duhovna obnova

U subotu 26. ožujka je u pastoralnom centru naše župe u prijepodnevnim satima održana korizmena duhovna obnova za djelatnice našega Katoličkog dječjeg vrtića “Eden” i podružnice “Srce Marijino”. Duhovnu obnovu vodio je vlč. dr. Pavao Mikulčić na temu “Sinodalni način odgoja: temelj razvoja cjelovite ljudske osobe”.

U svome nagovoru vlč. Mikulčić progovorio je o važnosti “team buildinga”, odnosno, prevedeno u naš kršćanski život, o važnosti duhovne obnove ili duhovnih vježbi kao temelja našega zajedničkoga hoda. Na tragu sinodalnosti Crkve, vlč. Mikulčić podsjetio je na zajednički hod u odgoju djeteta koji uključuje našu suradnju s prvim odgojiteljima – roditeljima, kao i s ostalim sudionicima odgoja: društvu, školi, Crkvi, itd. Naglasio je kako se svako zajedništvo u istome poslanju naslanja na mir i raspoloženost svakoga srca. Nemoguće je ostvarivati zajednički hod ukoliko mu ne prethodi osobno obraćenje i nutarnji mir.

Nakon duhovnoga nagovora, djelatnice vrtića pristupile su sakramentu svete ispovijedi i sudjelovale u euharistijskom slavlju. Duhovna obnova zaključena je zajedničkim domjenkom u župnoj dvorani.

Centar za postavke privatnosti

Obavezni

Potrebni kolačići za pravilno funkcioniranje stranice.

gdpr, redux_current_tab, PH_HPXY_CHECK

Advertising

Google Analytics

Ovi kolačići pomažu nam pratiti Vašu interakciju sa stranicom i detektirati potencijalne probleme.

_gat, _ga, _gid, _gat_gtag_UA_109604660_2, _ga_6GCV48RDD0

Other