Katolički dječji vrtić Eden

Obilježen Dan planeta Zemlje u Kdv Eden

Dan planeta Zemlje obilježava se svake godine 22. travnja u mnogim zemljama svijeta. U Kdv Eden cijeli smo tjedan provodili aktivnosti kojima smo kod djece htjeli potaknuti svijest o važnosti očuvanja planeta te problema onečišćenja okolišta. U vrtiću svakodnevno, tijekom čitave pedagoške godine, provodimo aktivnosti kao što su razdvajanje papira i plastike, štednja elektirčne energije, štednja vode, prikupljanje boca, bacanje ostataka voća u komposter. Tim se voćem hrane gliste koje uzgajamo, a dobiveni humus koristimo u našem vrtu.

Cijeli smo tjedan proučavali planet, čitali priče, razgovarali i pjevali. Djeca su se i likovno izražavala, crtali su planet, izrađivali planet od kolaža, otiskivali rukama.

Proveli smo i radno-praktičnu aktivnost “Jedan cvjetić za moj vrtić” u kojoj su, u suradnji s roditeljima, djeca donosila cvijeće koje smo posadili. Skupljali smo grančice i papiriće po dvorištu, uređivali okoliš.

Reciklirali smo otpada koji smo skupljali kod kuće: čepove, boce, role od papira, kartonske kutije… Od tog smo “otpada” izrađivali razne igračke i shvatili da nije svaki otpad smeće.

Tjedan smo završili posjetom reciklažnom dvorištu “Nevkoš” gdje smo uz stručno vodstvo vidjeli kako se otpad razvrstava u različite kontejnere ovisno o vrsti materijala: staklo, metal, papir, plastika, drvo, električni otpad, a djeca su pokazala zavidno znanje o recikliranju.

Svako dijete je dobilo na poklon malu kanticu za recikliranje i edukativnu bojanku.

Naša budućnost u rukama je naše djece zato je važno već od najranije dobi poticati djecu da brinu o planetu i gaje ljubav prema njemu.

Centar za postavke privatnosti

Obavezni

Potrebni kolačići za pravilno funkcioniranje stranice.

gdpr, redux_current_tab, PH_HPXY_CHECK

Advertising

Google Analytics

Ovi kolačići pomažu nam pratiti Vašu interakciju sa stranicom i detektirati potencijalne probleme.

_gat, _ga, _gid, _gat_gtag_UA_109604660_2, _ga_6GCV48RDD0

Other