Katolički dječji vrtić Eden

Kateheza Dobrog Pastira u Kdv Eden

U našem Katoličkom dječjem vrtiću Eden, katehistica je Marijana redovito provodila Katehezu Dobog Pastira.

Korizmeno vrijeme započeli smo obredom pepeljenja i stavljanjem znaka križa na čelo izgovarajući riječi: ,,Isus te voli, voli i ti njega”. Djeca su se u korizmenom vremenu upoznala s Isusovim prispodobama o gorušicinom zrnu, dragocjenom biseru, prispodobi o kvascu i zakopanom blagu. Prispodobe su ispripovijedane na djeci razumljiv način te slikovito prikazane.

Na katehezi je također prikazan Dobri Pastir te Isusov grob, a uredili smo i kutiće u vrtiću na tu temu.

Kateheza o Grobu uvela nas je u Veliki tjedan u kojem se nalazimo. Da bismo se upoznali sa značenjem Uskrsnuća i smislom našega postojanja, morali smo shvatiti smisao patnje i križa. U korizmenom smo vremenu proveli razne likovne i glazbene aktivnostima koje su nam pomogle shvatiti značenje Pepelnice, korizme te Uskrsa. Djeca su pjevala “Spasitelju dobri Isukrste” , “isus u jutro” i “Kod našeg Oca” i mnoge druge korizmene pjesme. Povodom blagdana sv. Josipa posjetili smo crkvu sv.Josipa gdje smo imali kratku katehezu s vlč. Antom Lučićem.

Srca su nam ispunjena radošću i nadom dok čekamo Kristovo uskrsnuće. Neka nam Kristov prazan grob pokaže da Božja ljubav pronalazi rješenje za svaku ljudsku patnju.

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Centar za postavke privatnosti

Obavezni

Potrebni kolačići za pravilno funkcioniranje stranice.

gdpr, redux_current_tab, PH_HPXY_CHECK

Advertising

Google Analytics

Ovi kolačići pomažu nam pratiti Vašu interakciju sa stranicom i detektirati potencijalne probleme.

_gat, _ga, _gid, _gat_gtag_UA_109604660_2, _ga_6GCV48RDD0

Other