Katolički dječji vrtić Eden

Djeca Katoličkog dječjeg vrtića “Eden” posjetili grad na Dravi

Djeca Katoličkog dječjeg vrtića “Eden nastavili su svoju pustolovinu Slavonijom, Srijemom i Baranjom. Nakon posjeta Vukovaru, Slavonskom Brodu, Iloku, uslijedio je grad na Dravi – Osijek. Putovanje je započelo posjetom katedrali Sv. Petra i Pavla gdje smo se pomolili i otpjevali pjesmu “Cvijeće za Mariju”. U katedrali nas je dočekao velečasni Antun Nikolić gdje nam je rekao neke zanimljivosti o katedrali.

Osječkim ulicama, uz oduševljenje djece tramvajima, nastavili smo put ZOO vrta Osijek. Laganim korakom i velikim očima, djeca su promatrala stanare ZOO vrta.

Put je dalje vodio do tvornice keksa Kraš Osijek gdje nas je dočekala ljubazna gospođa, ukratko nam objasnila što se radi u tvornici i udijelila slatki paket za naš vrtić.

Najveće uzbuđenje pobudio je posjet zračnoj luci Osijek. Djeca su mogla vidjeti ukrcaj putnika, ptrljage, osoblje aviona, polijetanje za Dubrovnik te slijetanje aviona. Ovaj posjet je bio uz stručno vodstvo gdje su djeca naučila tko su pilot, stjuardesa, zemaljska domaćica, dijelove aviona i neka pravila putovanja zrakom.

Naposljetku, vatrogasci su imali pokaznu vježbu gdje su djeci pokazali kompletnu opremu vatrogasnog vozila, demonstrirali izbacivanje pjene za gašenje požara i sirenu.

Na kraju su se djeca, u čekaonici zračne luke, okrijepila ručkom iz torbe.

Sretni, zadovoljni i prepuni dojmova vratili smo se u naš grad na Bosutu.

Centar za postavke privatnosti

Obavezni

Potrebni kolačići za pravilno funkcioniranje stranice.

gdpr, redux_current_tab, PH_HPXY_CHECK

Advertising

Google Analytics

Ovi kolačići pomažu nam pratiti Vašu interakciju sa stranicom i detektirati potencijalne probleme.

_gat, _ga, _gid, _gat_gtag_UA_109604660_2, _ga_6GCV48RDD0

Other