Katolički dječji vrtić Eden

DAN PLANETA ZEMLJE U KDV “EDEN”

22. travnja u cijelom svijetu obilježava se “Dan planeta Zemlje”. Kako je potreba za očuvanjem Zemlje sve veća, od malena je potrebno kod djece razvijati svijest o brizi za naš planet i zašto nam je to bitno.

Razgovarali smo o tome zašto se obilježava ovaj dan, kako možemo čuvati Zemlju, gledali smo globus: oblik planeta, boje, kontinente, države, razgovarali o stanovnicima Zemlje.

Proučavali smo smještaj Zemlje u Sunčevom sustavu, brojali planete. Pjevali smo pjesme “Tko stvori” i “Lijepa naša Hrvatska”. Čitali smo priču “Pismo iz Zelengrada”.

Od plastelina modelirali Zemlju, oslikavali stiroporne kugle u bojama Zemlje, preko paus papira precrtavali sliku Zemlje, olovkama u boji crtali Zemlju i u grupama crtali Zemlju i sve što se na njoj nalazi.

Razvijali smo motoriku ruke, bojali bojanke, učili o razvrstavanju otpada. Sve odgojne skupine sudjelovale su u tematskim aktivnostima.

Zahvaljujemo svima koji su ovaj tjedan donijeli cvijeće. Idući tjedan također nastavljamo sadnju pa možete slobodno donijeti, tko nije.