Katolički dječji vrtić Eden

DAN PLANETA ZEMLJE U KDV “EDEN”

22. travnja u cijelom svijetu obilježava se “Dan planeta Zemlje”. Kako je potreba za očuvanjem Zemlje sve veća, od malena je potrebno kod djece razvijati svijest o brizi za naš planet i zašto nam je to bitno.

Razgovarali smo o tome zašto se obilježava ovaj dan, kako možemo čuvati Zemlju, gledali smo globus: oblik planeta, boje, kontinente, države, razgovarali o stanovnicima Zemlje.

Proučavali smo smještaj Zemlje u Sunčevom sustavu, brojali planete. Pjevali smo pjesme “Tko stvori” i “Lijepa naša Hrvatska”. Čitali smo priču “Pismo iz Zelengrada”.

Od plastelina modelirali Zemlju, oslikavali stiroporne kugle u bojama Zemlje, preko paus papira precrtavali sliku Zemlje, olovkama u boji crtali Zemlju i u grupama crtali Zemlju i sve što se na njoj nalazi.

Razvijali smo motoriku ruke, bojali bojanke, učili o razvrstavanju otpada. Sve odgojne skupine sudjelovale su u tematskim aktivnostima.

Zahvaljujemo svima koji su ovaj tjedan donijeli cvijeće. Idući tjedan također nastavljamo sadnju pa možete slobodno donijeti, tko nije.

Centar za postavke privatnosti

Obavezni

Potrebni kolačići za pravilno funkcioniranje stranice.

gdpr, redux_current_tab, PH_HPXY_CHECK

Advertising

Google Analytics

Ovi kolačići pomažu nam pratiti Vašu interakciju sa stranicom i detektirati potencijalne probleme.

_gat, _ga, _gid, _gat_gtag_UA_109604660_2, _ga_6GCV48RDD0

Other